Wil jij ook kinderen begeleiden tijdens de lunch?

Ben jij iemand met affiniteit voor kinderen, spontaniteit en flexibiliteit die van de TSO een feestje kan maken? Dan bieden wij jou een gezellige werkplek en een vergoeding van € 9,- per keer TSO. Werktijden zijn maandag, dinsdag, donderdag & vrijdag tussen 12.00 & 13.00 uur. Op jaarbasis mogen vrijwilligers € 1500,- verdienen zonder belasting over dat bedrag te betalen.

Een vrijwilliger van 23 jaar of ouder mag maximaal € 4,50 per uur onbelast verdienen. Voor een vrijwilliger jonger dan 23 jaar geldt een bedrag van maximaal € 2,50 per uur. Per maand geldt een maximumbedrag van € 150,-. De TSO-krachten krijgen per keer TSO voor twee uur uitbetaald. De uren besteed aan werkoverleg en scholing zijn hierbij inbegrepen. Indien de eigen (klein)kinderen van de TSO-krachten op de dagen dat zij werken aanwezig zijn bij de TSO, is dit gratis.

Als je interesse hebt of informatie wilt, neem dan contact met ons op. Tevens kun je je aanmelden middels onderstaand inschrijfformulier.

Na ontvangst van je aanmelding word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek en ontvang je een vrijwilligersovereenkomst die door beide partijen wordt ondertekend. Vervolgens vraag je een VOG verklaring (verklaring omtrent gedrag) aan bij de gemeente. Deze aanvraag duurt ongeveer drie weken, de VOG lever je bij ons in en de kosten kun je declareren.
pdf Inschrijfformulier
pdf Vrijwilligersovereenkomst

Avondvierdaagse Leidsche Rijn

2014: Het wordt al een heuse traditie. Sponsoren van de Avondvierdaagse Leidsche Rijn met het uitdelen van de appels van Boer Goes. We stonden dit jaar wel op een heel bijzondere locatie nl. het dak van de A2, wat een steeds mooier en kleurrijker park begint te worden. De appels waren weer heerlijk koud en fris van smaak. We hebben weer meer appels uitgedeeld dan de 2000 van vorig jaar, want er komen nog ieder jaar deelnemers bij! Ook nu weer waren het de leerlingen van het Amadeuslyceum en Leidsche Rijn College die ons hielpen in het kader van hun Maatschappelijke Stage.

2013: Een lustrum! Voor de vijfde keer op rij, de Avondvierdaagse Leidsche Rijn. Wederom meer lopers, maar liefst 2000 en daarnaast vele begeleiders van negen verschillende basisscholen uit Langerak, Parkwijk, het Zand en Terwijde. Het weer zat enorm mee, heerlijk zonning wandelweer dus de sfeer zat er goed in. Dit jaar kregen we met het uitdelen van de appels, naast de Middelbare scholieren ook hulp van deelnemers aan de Prokkeldag, zij die een lichverstandelijke beperking hebben en in Leidsche Rijn wonen. De Avondvierdaagse is voor het eerste jaar een samenwerking aangegaan. Op naar de tiende editie!
2012: De vierde editie van de Avondvierdaagse Leidsche Rijn werd gelopen door maar liefst 1400 wandelaars van inmiddels zeven bassisscholen uit Leidsche Rijn. 1000 kinderen liepen de 5 kilometer en 400 wandelaars stortten zich op de 10 kilometer. Leuk om te zien is dat er ieder jaar meer kinderen bijkomen! In stralend weer liepen de kinderen de slotavond hun ererondjes op de atletiekbaan in het Prinses Amaliapark. TSO de Appel deelde wederom heerlijke appeltjes uit en de kratten raakten razendsnel leeg. Ook dit jaar kregen we hulp van de leerlingen van het Amadeuslyceum, het Leidsche Rijn College en het Via Nova College in het kader van hun Maatschappelijke Stage. Volgend jaar wordt de A4daagse gehouden van dinsdag 4 juni tot en met vrijdag 7 juni 2013.

2011: Inmiddels alweer voor het derde jaar is in juni de Avondvierdaagse van Leidsche Rijn gehouden. Dit jaar gingen maar liefst zeven scholen, Reinaerde en enkele individuele lopers van start. Het spannendst was toch echt wel het weer. Het viel in eerste instantie elke avond gelukkig mee, maar helaas tijdens de laatste en leukste avond begon het flink te regenen en is er na overleg besloten tot een alternatief programma. Mede dankzij de inzet van vele vrijwillige verkeersregelaars, EHBO-ers en de politie is deze Avondvierdaagse weer mogelijk gemaakt. TSO de Appel was er de tweede avond weer bij om traditioneel de appels uit te delen. De organisatie en ook wij kregen hulp van leerlingen van het Amadeuslyceum en het Leidsche Rijn College, om ons net als vorig jaar, te assisteren met het uitdelen, in het kader van hun Maatschappelijke Stage. En dat was maar goed ook, want de groep lopers wordt elk jaar groter!

2010: Vergezeld van een lekker zonnetje ging voor het tweede jaar, in de eerste week van juni, weer de Avondvierdaagse Leidsche Rijn van start. Basisscholen Arcade, de Achtbaan, de Boomgaard, de Klimroos, het Zand, Talitha en Waterrijk waren van de partij. De eerste avond werden er door TSO de Appel, dit jaar met hulp van leerlingen van het Leidsche Rijn College, in het kader van hun Maatschappelijke Stage, wederom appeltjes uitgedeeld. Na het uitdeelpunt van TSO de Appel in het Leidsche Rijn Park op het J.P. Thijsselint, sloeg de 5 km linksaf om via de Burgemeester Middelweerd hun weg richting het eindpunt bij de Atletiekbaan te vervolgen en moest de 10 km rechtsaf slaan om nog een ommetje maken. Wederom was de Avondvierdaagse Leidsche Rijn een succes!

2009: Een groep vrijwilligers heeft zich sterk gemaakt om de Avondvierdaagse Leidsche Rijn voor elkaar te krijgen en te organiseren, ondersteund door studenten van ROC ASA en Cios Utrecht. Vijf scholen lopen mee: de Boomgaard, de Achtbaan, het Zand, de Arcade en Waterrijk. TSO de Appel wilde dit graag ondersteunen en deelde de eerste avond appels uit aan de kinderen en hun begeleiders. De eerste avond is goed verlopen. De appeltjes werden in razend snel tempo uitgedeeld, want iedereen had er een flinke vaart in. Om 18.30 uur gingen ze van start en de 5 km groep kwam al weer zo rond 19.30 uur binnen. De 10 km groep was zo rond 20.30 uur binnen. Er kon dus lekker doorgelopen worden. Wat natuurlijk een hele verbetering is. En natuurlijk heeft dat appeltje daar ook aan mee geholpen!